Gesprek bij leven

Gesprek bij leven

Bij leven al invulling geven aan je eigen afscheid? Dat kan.

Levensverhaal

Wie bent u, wat waren belangrijke momenten in uw leven, waar wordt u gelukkig van, wat mogen we van u leren? Zomaar wat vragen die ik u zal stellen wanneer ik bij u thuis kom om uw levensverhaal op te maken.
Naar aanleiding van dit gesprek schrijf ik een tekst die ik aan u voorleg. Uiteindelijk bepaalt u in welke vorm die tekst gebruikt gaat worden, als toespraak voor uw afscheidsdienst, als brief aan uw naasten of misschien alleen voor u zelf. Ook dat kan.

Gesprek in de laatste levensfase

Soms is liefde loslaten. Wanneer u of iemand die u dierbaar is, voelt dat het einde nabij is, kom ik graag bij u thuis om een gesprek te hebben over uw leven. Ik stel open vragen en luister met gevoel naar wat voor u echt van belang is geweest. Ik luister graag naar mooie herinneringen, welke mensen dierbaar voor u zijn en op welke manier u herinnert wilt worden.
Het kan rust geven om uw verhaal en wensen op papier te hebben – ook voor de mensen die u achter laat. Nadat we je wensen hebben besproken, verwerk ik ze met alle liefde in een toespraak, die we vervolgens samen doornemen.

Wil je ook dat ik spreek op de uitvaart? Dan maak ik een afspraak voor een gesprek met de nabestaanden om de toespraak te bespreken. De kosten zijn dan gelijk aan het spreken bij een uitvaart.