Lieve woorden

Stil word ik wanneer ik liefdevolle woorden mag lezen.

Met een traan over mijn wangen, maar vooral met een dankbaar hart dat ik op dat moment er voor ze mocht zijn, wil ik deze woorden met jullie delen.
Omdat over jezelf praten niet zo gemakkelijk is, maar soms is het wel fijn om te lezen hoe anderen mij ervaren hebben.

Jorie Schulenberg, afscheid van mijn man.

“Bianca Fabricius is een gevoelsmens. Dat heb ik en mijn “zooitje ongeregeld” ondervonden toen mijn man is overleden.
De wensen van Wim doorspreken en vasthouden, maar ook de wensen van ieder ander die in dit moeilijke proces betrokken waren. Door Bianca kregen wij echt het gevoel dat we het samen beleefden en deden. 
De tekst die tijdens de crematie werd voorgedragen door Bianca, alles was van begin tot eind, tot in de puntjes compleet. Bianca liet nog één keer, aan alle aanwezigen, zien en horen wie Wim was. 
De kleine puzzelstukjes vielen op het zwaarste moment in mijn leven samen, hoe moeilijk het ook was, het was alles wat “wij” wilden. De plechtigheid was met een lach en een traan. Elk moment dat het nodig was stond Bianca klaar, als een steunpilaar, daar waar het zo nodig was. “

Peter, Corinne en Nicole Zendman, afscheid van onze zoon en broer.

“Lieve Bianca
Wat heb je onze gevoelens en verhalen goed verwoord tijden de afscheidsplechtigheid van onze zoon en broer.
Tijdens ons gesprek heb je alleen maar geluisterd en samen met ons gehuild en gelachen.
Wat deed ons dat goed.
Je was er voor ons en voor onze dochter.
Je bent een engel.
Bedankt.”

Mieke Greveling, Uitvaartbegeleiding

“Regelmatig vraag ik Bianca om tijdens een uitvaart te spreken. Zij gaat dan in gesprek met de familie die ik op dat moment begeleid. Zij vertaalt dit gesprek op een hele mooie wijze in een toespraak welke zij op een hele respectvolle wijze kan overbrengen op de aanwezige gasten. Met haar rust, warme uitstraling en presentatie weet Bianca iedereen in de zaal te raken en te ontroeren met mooie woorden van herkenning aan de overledene”.

Afscheid van een lieve man, vader en opa.

“Lieve Bianca, bedankt wat jij voor ons gedaan hebt. Geweldig dat jij de eerste keer bij ons kwam en als eerst naar de kleinkinderen ging en ze alle vier persoonlijk gevraagd hebt, wat ze van opa vonden. Dat vonden wij heel erg fijn. Bianca, jij hebt er echt voor gezorgd dat wij op een bijzondere en waardige manier afscheid hebben kunnen nemen. Het was een afscheid met gevoel. Bedankt”.