Over mij

Als het stil wordt…

…dan luister ik met mijn hart open, stel ik vanuit vertrouwen vele vragen en verbind ik met liefde, alles wat is. 

Samen bouwen we aan het verhaal, verdriet kan ik niet wegnemen, wel kan ik in alle zachtheid benoemen wie iemand was en wat we zullen missen,  met een lach door de tranen heen. Een eerlijk en respectvol verhaal waarin ik voel, wat ik mag delen. 

Dit is niet mijn werk, dit is wie ik ben. Ik voel en adem verhalen, ben eerlijk en oprecht, een verbinder, een hartenspreker. 

Mijn naam is Bianca Fabricius, gelukkig getrouwd met Wim en trotse moeder van drie prachtige meiden.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij de gemeente Enschede. Met veel plezier voltrek ik huwelijken. Tijdens de kennismakingsgesprekken komen vaak alle aspecten van het leven aan bod, waaronder ook verdrietige gebeurtenissen in ieders leven. Wanneer je een dierbare moet missen is dit soms nog wel meer voelbaar op de dagen dat je het leven en de liefde viert.
Al vrij snel ervaarde ik dat je gemis een plek moet geven, op een manier die bij de persoon en het bruidspaar past. 

Sinds 2014 spreek ik op uitvaarten, mijn kracht zit in het vertalen van die emoties naar passende woorden. Mijn stijl van spreken tijdens een uitvaart kenmerkt zich door rust, inlevingsvermogen en met non-verbale communicatie het passende gevoel uitstralen.
Ik gebruik de kracht van stiltes, en voel intu├»tief de juiste toon aan.

Ik wil jullie iets meegeven voor altijd, een prachtig verhaal vol herinneringen. Je neemt niet alleen afscheid van, maar start ook aan zonder….
Een verhaal niet zoals het hoort, of moet, maar een verhaal dat raakt en verbindt en past bij jullie en de dierbare die jullie moeten missen.